dimarts, 26 de maig del 2015

MANIFEST DE REGENERACIÓ POLÍTICA I HUMANA

MANIFEST DE REGENERACIÓ POLÍTICA I HUMANA

Són moltes les persones, de tota edat i condició, joves, treballadors/es, aturats/es, immigrants, estudiants, homes i dones, molts d´ells amb anys de compromís social, de vinculació política o sindical,  compromesos  amb tota mena de  problemes humans i socials, defensors d’utopies o ucronies no realitzades o encara pendents d’arribar, o simplement abocades en el treball i l´esforç honest de cada dia, que encara creuen que és possible un altra forma de realitzar l´acció política amb honradesa i transparència.

Són molts encara els que creuen que és possible que a partir de l’autonomia individual es pot transformar la societat des de l´autoorganització col·lectiva i transmetre els valors i continguts en el si d’un fòrum polític comú amb responsabilitat i justícia i alhora  poden afirmar plenament convençuts que  “el règim actual ja no els  serveix”.

D’altres mes escèptics ja no creuen més que “aquesta situació sigui capaç de canviar”. La nostra historia ens ha mostrat que cap canvi s´ha produït mai amagant-se al  darrera d’aquesta  frase.  
 
La vida quotidiana de tots nosaltres depèn de unes decisions unilaterals interessades per part d´un sistema que menteix, manipula, domina i explota en tots els àmbits de la vida ordinària individual i col·lectiva a través, entre altres:

-   De la privatització  i mercantilitzacióde l’educació i la salut

-   La mercantilització del cos i de les malalties

-   La creació de noves malalties només per interessos  dels laboratoris farmacèutics

-    La privatització encoberta dels mitjans públics de  transport

-    Del manteniment  d’ un ordenament irracional del territori i de la mobilitat

-  Creant i gestionant canals d´informació manipulada

- Defensant uns models de desenvolupament contaminants que incideixen també en els accidents laborals i de trànsit  en les carreteres

 Del finançament encobert de les empreses energètiques i de serveis.

- De l’estigmatitzaciói marginació social  d’una  gran quantitat de persones.

-  El suport a una medicina tecnificada i amb tractaments innecessaris o contraproduents.

L´abús i el desviament del poder són les “portes obertes” als polítics. No s’han de cercar culpables solament fora de Catalunya, ja que en el seu àmbit d’actuació els que prenen aquestes decisions son a casa nostra i sovint col·laborant amb els poders oligàrquics espanyols  tot això  es fa de forma subtil, enganyant sobre els motius reals: tot sota el domini de l´especulació, i el benefici ràpid i sense escrúpols, és a dir mitjançant la corrupció.

La corrupció se estén per tots els àmbits de la vida social: la política (amb el finançamentil·legal dels partits, els sobresous i les diferents prebendes), a l’administració pública (prevaricació), l’àmbit judicial (us discrecional de la potestat de impartir justícia i nomenant els jutges afins), l´esport espectacle (compra de vots per l´elecció de les seus), o en les institucions educatives (amb nomenaments i oposicions a dit). Tanmateix és possiblement en l´administració pública, on apareix de forma més  visible al no respectar els principis i valors básics exigibles sempre a priori i a posteriori.

Es tracta de un fenomen sistèmic-estructural, de tal forma que de poc serviran les propostes de polítiques públiques, de control dels partits polítics i de punició dels culpables sinó s´aborda a un nivell sistèmi i estructural subjectiu i també simbòlics de la societat actual que reprodueixen les condicions que la fan possible.

Són moltes les persones, col·lectius i plataformes que estan treballant en aquesta direcció. Són també els objectius del Procés Constituent amb els quals ens identifiquem plenament  i que reclamen  un canvi social i de ruptura ambll l´actual ordre de coses. 


CAL UNA REGENERACIÓ, un projecte per abatre la corrupció i establir una  nova ètica, que superi l'´egocentrisme imperant i que estableixi una relació subjectiva entre tres nocions: el moviment, la consciència i l’experiència.

-   El moviment com força motriu per racionalitzar el combat a la corrupció mitjançant  decisions polítiques i l’autoorganització,

-  La consciència, per la transmissió de l´ètica i la materialització de les accions polítiques,

- L'experiència, com l’acte de elaboració de polítiques públiques i gestió transparent.

Aquestes tres idees  determinen, la vida i en conseqüència també l´activitat coma ciutadans, funcionaris, tècnics i representants polítics.

UNA REGENERACIÓ  amb uns principis inamovibles per tota acció política independent del seu ideal o credo, que sense un consens de partida  en matèria d’Ètica, no es podrà parlar de regeneració política, econòmica o administrativa
.
UNA REGENERACIÓ no significa una ideologia, sinó un ordre social i econòmic just, compromès amb la cultura de la no violència i la pau i respecte de la natura i dels éssers humans.

UNA REGENERACIÓ i una nova ètica a tots els nivells, externs i subjectius de cadascú, i que vinculi a una organització sistèmica subjectiva i global en els éssers humans i abocada a l’acció: alternatives de vida i l’autonomia, l´ecologisme social i la independència en tots els àmbits, per arribar a un model universal i holístic.

CAL RECUPERAR el pensament de Kant “que el desig i la máxima de les nostres obres i actuacions es converteixin en una llei universal”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada