dijous, 1 de maig del 2014

NO ÉS AIXÒ COMPANYS DEL REGIÓ7



Tothom sap que un diari i més quan és d’abast local o comarcal bascula sobre tres eixos informatius:  Tot allò que ve del món de la política institucional via rodes de premsa, comunicats, fulls o revistes de partit, butlletins i publicacions institucional, inauguracions, entrevistes, seguiment de càrrecs electes  i de tant en tant exclusives. Aquesta part és previsible en gran part i té llacunes en determinades èpoques de l’any quan cessa l’activitat ordinària de la política institucional coincident amb les vacances d’estiu, les festes de cap d’any i les de primavera.  Dies en que part de la ciutadania de Manresa i rodalies fuig esperitada en totes direccions.
Un segon bloc té a veure amb les celebritats socials que en les seves activitats, festes, peripècies i canvis familiars personals generen noticies al llarg de l’any, en el cas de Manresa es redueix pràcticament a la família Tous i a les  correries  de Sor Caram en el seu estrany comportament de monja de clausura dedicada a la vida contemplativa televisada i transmesa per tots els mitjans de l’Estat i que rarament trepitja el monestir de Santa Clara.
El tercer correspon als successos que en el nostre cas giren en torn als accidents de transit a l’interior del cas urbà, als que genera la maleïda C-55 ajudada per la inactivitat institucional i a la caiguda d’algun edifici deteriorat.
La resta ve a ser el farciment del pollastre i tothom entén també que quan es produeix la  confluència hipotètica, que mai ha succeït, oi  de combinar-se  factors de tots tres àmbits les vendes es disparen. Imagineu per exemple un assumpte que juntes un fet noticiable que unís l’Ajuntament, la família Tous i sor Caram, això seria la bomba i la fortuna del Regió7!
Que passa quan la ciutat viu en un d’aquells períodes en que hi ha vacances, fugida de ciutadans, inactivitat política institucional?  ( no si val parlar de grups trotsquistes  o d’okupes ja que ni els protagonistes –escassos-  ni els seus parents compren habitualment la premsa burgesa)  A part de somiar en algun sorprenent cataclisme físic o social  que no afecti la rotativa que habitualment no es produirà es tira de clàssics, les serps d’estiu, les proves de selectivitat ( que entre juny i setembre aprova tothom) explicades com les creuades del segle XII, la brutícia del casc antic, les sempiternes obres del Kursal o la Reforma o la que toqui, parlar de la fira que acampi en aquelles dates i sinó tirem d’arxiu i parlem de la C-55 que pràcticament pel que fa al traçat no ha canviat des de 1808, d’aquí l’ensulsiada del general Schwarz que amb els seus 4.000 homes amb canons, cavalls i carros de càrrega  van quedar   empantanegats  a la carretera sense poder tornar el foc  dels sometents amb garanties impossibilitats de millorar la seva posició per l'estretor de la carretera. La resta són llegendes i contes de vella.

Doncs això ha fet enguany el Regió7 treure  al mig de la Setmana Santa del  congelador les dades i informacions sorgides de la nostra Plataforma en els darrers mesos i refregir-les i servir-les com uns nous informes que no aporten res de nou però que fan bullir l’olla i sempre hi ha qui comprarà  el diari per si diuen alguna cosa nova. No ha estat el cas. És una pena. I encara serà pitjor quan l’administració de torn els vengui qualsevol moto i aleshores no ens consultaran i la donaran per bona tot aplaudint  fins i tot amb les orelles, quan des de fa mesos la única noticia és que l’àngel de la guàrda està fent hores extres a dojo per evitar noves morts a la C-55 i els incompliments són absoluts. 





http://www.regio7.cat/bages/2014/04/20/tram-c-55-castellgali-arriba/265125.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada