divendres, 5 de setembre del 2014

FERROVIAL I EL COMPLEXE BAGENC DELS COLONIALS!


Una de les més penoses circumstàncies que ha viscut el Bàges i que ha modulat el seu tarannà ha estat el fet de la implantació a mitjans del segle dinou de les colònies textils. Llargs horaris, tocs de queda, alienació, sometiment a l'autoritat i a l'esglèsia. Aixi mentre els miners i els pocs treballadors industrials s'afiliaven al sindicat únic i plantaven cara a la Patronal els colonials donàven gràcies a Dèu i a l'amo per tenir una caseta i un economat on tot el diner el tornava a recollir el patró. Mentre la CNT i els seus afiliats aconseguien amb la vaga de la Canadenca  del 1919  les vuit hores de jornada laboral al món de les colònies textils se'n treballaven 14 ó 15 amb una contaminació aeròbica i de soroll insuportable i els abusos sexuals eren el pa de cada dia. Malgrat això fins 1960 aquest model va perviure al marge dels avenços del segle XX emparats del franquisme. l'esglèsia i la guàrdia civil. Fins i tot els darrers llibres de les últimes supervivents d'aquest model productiu encara parlen de la bondat dels propietaris i de llurs famílies i de les dolonteries dels sindicalistes. Per això és normal el pòder i seducció que exerceix el model econòmic de Ferrovial al territori :


Subvencionen l'abadia de Montserrat, a sor Caram, a Ampans, a totes les autoritats, a les grues del RACC, al Montepillo  de San Cristobal, etc etc. El seu negoci abasta les carreteres, jardineria, la depuració d'aigues, la recollida d'escombraries i han entrat en el món sanitàRI.  Paguen dàdives als partits monàrquics de la Comarca i ara està clar que fins i tot controlen cara als pocs disidents aliens a l'esperit colonial les presons. Solament els hi queda -si és que no hi són ja apoderar-se del negoci propulsat per la C-55 les funeraries, els tanatoris i la gestió dels cementiris!   

Ferrovial és el nou model colonialista que imita el model de les colònies textils en un sistèma de democràcia molt imperfecta i corrupta per fer els seus negocis fàcils basats en la colusió d'interessos i l'amiguisme!









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada