dimecres, 10 de setembre del 2014

L'ESPIA A LA CASA DE LA VILA: El capitost del betum tergiversa els consells de la seva coach


Davant de la dual realitat que viu Maresa d'una banda una inoperant i fraterna oposició politica que s'autoanula  i per un altra una creixent contestació social de la qual aquesta Plataforma forma part  irreductuble i amb creixent influència mediàtica algú a la casa gran veient els mal preparats assessor va suggerir la contractació d'una coach local per veure quins consells operatius en forma de píndoles miraculoses per contrarrestar aquesta oposició:

Us assenyalaré els preceptes i la interpretació que aplica l'alcalde de Manresa:

1) Separi les persones del problema. Això implica veure d'encarar el punt de divergència o conflicte sense atacar les persones crítiques i veure com arribar a solucions. 

La versió que hom pot observar des d'alcaldia és just la contraria s'amaga o ignora el problema tant com és possible i finalment s'acusa a les persones o entitats crítiques de ser mal manresanes!

2) Cal concentrar-se en conciliar interesos col·lectius i no defensar posicions. Tots podem observar l'enrocament, la defensa d'opcions de partit i la nul·la voluntat de trobar solucions als problemes de ciutat.  És simptòmatic com s'acusa de fer política a ciutadans i entitats com si això fos un pecat! En realitat és un tic franquista voler imposar-se sobre els febles i doblar-se davant els poder fàctics.

3) Sigui creatiu i cerqui fòrmules noves  no les previstes anteriorment. Si sempre fem el mateix sempre obtindrem el mateix  resultat cal veure que aporten de positiu els crítics enlloc de voler-los callar! El consell jesuític de no fer canvis en els moments difícils és absolutament erroni.

4) Cal demanar als col·laboradors i assessors que utilizin criteris i arguments objectius.  Fer les coses perques un té la majoria o perquè sí fa impossible entendre els problemes  ni ajuda a saber-los quantificar i prioritzar. I enterboleix  la resolució de noves situacions conflictives. En aquestes ens trobem!

5) Si els adversaris o ciutatans descontents o crítics són prou poderososo la millor solució passa per cercar acords i pactes negociats. En canvi continua la política de negar, menystenir, mentir i ignorar i posar-se el tapa ulls acompanyat del mantra de que vivím en la millor ciutat del món.

6) Si els crítics de la societat no entren en el seu joc utilitzi estratègies  negociadores. I centris en els temes conflictius. Si es defensa o ataca com l'alcalde i utilitza fal·lacies formals i arguments contra persones cada cop que s'actua es perden vots i la confiança de part de l'electorat. Oi que ho diuen les enquestes que no publiquen? 

7) Tingui unes regles del joc clares, pròpies i evidents fins i tots pels seus adversaris. Conformar-se  en la idea que des de fa 50 anys les comunicacions són obsoletes no l'acrediten com a gestor en tot cas l'assenyalen com un pèsim gestor. I negar els problemes i deficiències per solucionar-les en el darrer moment acaben amb el poc prestigi personal.

8) No s'obsessioni pensant en qui va guanyant, aquesta és una pèsima manera d'avaluar la gestió política ja que converteix una part creixent dels votants en enemics a batre i aquests el voldran abatre a Vosté! Clar que potser l'alcalde i alguns regidors de Manresa analitzen les seves relacions conjugals i amb llurs fills tot preguntant-se qui va guanyant quan el senderi hauria de buscar que tots guanyin!

La coach ignoro si ha cobrat els seus serveis però camina desesperada entre els seus col·legues explicant el fracàs de la seva gestió!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada