dimarts, 3 de desembre del 2013

BENVINGUTS!


Rauxa! Neix com un bloc de la Plataforma Ciutadana No més morts a la C-55 i ho fa amb la vocació, utòpica si voleu ,d' esdevenir la publicació o revista que més enllà de la immediatesa faciliti la reflexió, l'estudi i la valoració de projectes, documents, noticies, dossiers, etc. Amb l'objectiu final irrenunciable d'assolir el desdoblament de la carretera C-55 en el tram entre Manresa i Abrera.

El títol Rauxa! vol assenyalar clarament el caràcter de la gent irreductible que hem constituït aquesta associació. Farts de tant seny malentès que en realitat sona a bram sostingut de ramat de bens, d'ases camí del precipici. Fastiguejats de tantes complicitats, de vendes i compromisos,  de tantes vileses i corrupteles emparades en bones paraules i fines maneres però que tots sabem que amaguen promocions polítiques, subvencions i donacions mordassa, campanyes publicitàries que poden perillar, substanciosos IBIS i sopars sumptuosos.

Mentre el silenci i el seny desborden Bages avall la sang rega abundantment l'asfalt d'aquesta miserable i pútrida carretera amb un transit de 32.000 vehicles diaris mentre una autopista de les més cares d 'Europa  que en gran part circula en paral·lel  gairebé buida però cobrant abundants aportacions públiques  pagades amb diners de tot. Mentre Universitat, església, patronals, sindicats, partits, ajuntaments, consell comarcal i diferents i variades entitats i institucions presidides per homenots de doble i triple papada callen i riuen en els seus fraternals àpats.

Nosaltres preferim ser lliurement al costat de les víctimes, de les seves famílies i així continuarem perquè nosaltres no podem ser comprats, ni s' ens pot estroncar cap carrera política. No demanem ni volem cap ajut, subvenció, donació ni publicitat. No acceptem regals i encara menys almoines, no cobrem quotes, ni l' IBIS. I  quan sopem, modestament, ho fem  solament amb els amics. I allà el seny solament el fem servir per triar el menú i el vi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada